Hulp nodig voor slachtoffers Dorian

Uw hulp is hard nodig voor de mensen op de Bahama’s

Het dodental van de orkaan Dorian op de Bahama’s zal ‘onthutsend’ zijn. Daarvoor waarschuwt de regering van het land. Het officiële dodental staat nu op 30, maar de verwachting is dat dat aantal nog flink zal oplopen omdat er nog zeker honderden, misschien wel duizenden, mensen vermist worden.

Duane Sands, de minister van Volksgezondheid, verwacht een ‘duizelingwekkend’ aantal doden. “We moeten ons voorbereiden op onvoorstelbare informatie over het dodental en het menselijk leed”, zei ze in een interview op de lokale radiozender.

Abaco het zwaarst getroffen

Zondag kwam orkaan Dorian aan land op de Bahama’s, een eilandengroep in het Caribisch gebied met zo’n 700 eilanden. Het ziet er nu naar uit dat de eilanden Abaco en Grand Bahama het zwaarst getroffen zijn. Met windstoten van 185 kilometer per uur raasde Dorian daar over het land.

“Ik stond in mijn kamer en ineens werd mijn dak opgepakt door een tornado. Ik kon alleen maar denken: dit kan niet waar zijn, dit kan niet waar zijn”, zegt een bewoner van Abaco, een van de eilanden van de Bahama’s. “Ik zag het huis van mijn buurman opgetild worden en neergesmakt.”

Vrijwilligers van onze kerk op de Bahama’s waren de eerste die konden helpen en hulp bieden. ADRA is direct aan de slag gegaan om te onderzoeken wat nodig is en hoe hulp geboden kan worden. Voedsel en drinkwater zijn nu nodig om duizenden mensen te redden. Helpt u mee? Blijft u alstublieft bidden voor de slachtoffers en nabestaande. Mensen die alles kwijt zijn geraakt. Blijft u bidden voor alle hulpverleners die doen wat ze kunnen om te redden wat er mogelijk is onder zeer moeilijke omstandigheden.

Wilt u een gift doen?
U kunt hiervoor de acceptgiro gebruiken. Bankiert u via internet, dan kunt u uw gift overmaken op IBAN NL57RABO 0378 3857 47 t.n.v. ADRA Nederland, Huis ter Heide o.v.v. Dorian